Jacqueline van Steenbrugge - Wageningen

Jacqueline van Steenbrugge, docent yoga en dans

 

Jacqueline is geboren in de Christelijke traditie en had al op jonge leeftijd spirituele ervaringen.
Daar werd later de Oosterse wereld aan toegevoegd: Meditatie, Njana yoga, Ajna yoga, Hatha yoga, klankschalen, reizen naar India, Nepal, Tibet.
Later in haar leven kwam daar de kennismaking met buitenaardsen bij en vooral de wereld van de indianen, met name de Athabascan uit Alaska. Ze kan zich nu medicijnvrouw en chief noemen.
Al met al een smeltkroes van tradities.

Het poppetje, dat hier rechts staat is inmiddels meer dan 30 jaar oud en verschijnt bij alle poppetje, symbool voor de activiteiten van Jacqueline activiteiten van Jacqueline. Het poppetje voelt dan ook als heel eigen. Uiteraard moest het poppetje dus ook op de website te zien zijn. Het heeft een ereplaats gekregen op de homepage. Elke dag is er een ander filmpje te zien, meer dan een maand lang.

Het gedichtje, dat ook op de homepage staat, is lang geleden ook door haar gemaakt. Het heeft grappig genoeg door de jaren heen eigenlijk alleen maar aan diepte gewonnen.

Jacqueline geeft nu al meer dan 25 jaar yoga les, in een vorm die ze zelf ontwikkeld heeft: intuïtieve yoga.
Daarnaast verzorgt ze healings, zweethutten, meditaties en workshops met klankschalen (en andere instrumenten), want klank en ook de menselijke stem, is een belangrijk element in haar leven.
Haar drijfveer hierbij is om mensen te helpen vrij te worden, het licht in zichzelf te realiseren.

Ondertussen is ze ook steeds blijven dansen. Ze geeft al meer dan 30 jaar dansles: ‘In de dans je verbinden met de beweging en de muziek, je erin te kunnen verliezen is heerlijk. Dan ga je werkelijk dansen met hart en ziel’.
Jacqueline probeert een ontspannen sfeer in haar lessen te scheppen, zonder oordelen, zodat je kan zijn zoals je bent, om zo samen een (dans)feestje te kunnen bouwen.

De innerlijke weg via yoga en meditatie en expressie via de dans zijn schijnbaar twee verschillende wegen. Maar uiteindelijk gaat het om bewust-zijn, in het hier en het nu, of je nu danst of yoga doet.

Dan is het leven een dans.

Dan is er stilte in de beweging, stil in beweging.

                                                                 de poppetjes aan het dansen